ponedjeljak, 9. veljače 2015.

KROFNE



SASTOJCI:

3 dl mlijeka
3 kašike šećera
Prstohvat soli
1 svježi kvasac
500 g brašna
1 jaje
1 žumance
2 kašike ulja
1 kašika margarina
Malo limunove korice
Ulje
Šećer u prahu

PRIPREMA:

1.Zagrijati mlijeko sa šećerom i soli. Dok je mlijeko još toplo, dodati svježi smrvljeni kvasac. Ostaviti da nadođe.
2. U drugoj posudi pomiješati brašno, jaje, žumance, ulje, margarin i malo limunove korice. Kad kvasac nadođe, sjediniti dvije smjese i pustiti da se tijesto udvostruči.
3. Razviti tijesto na probrašnjenoj podozi, pa čašom vaditi krofne te ih ostaviti da nadođu.
4. Peći na zagrijanom ali ne vrelom ulju, i to prvo probrašnjenu stranu.
Vaditi krofne na ubruse, te po želji posuti šećerom u prahu ili čokoladom.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover