ponedjeljak, 9. veljače 2015.

MUNCHMALLOW




SASTOJCI:

Za koru:
7 žumanaca
9 kašika šećera
9 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
20 kašika mlijeka
10 kašika ulja

Za kremu:
7 bjelanaca
12 kašika šećera
5 kašika kakaoa

Za glazuru :
100 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
10 kašika vode

PRIPREMA:

1. Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati brašno sa praškom za pecivo, mlijeko i ulje. Tepsiju namazati uljem te posuti brašnom  i prezlom. Uliti smjesu i peći na 200°C 20-25 minuta.
2.Umutiti bjelanaca sa šećerom, premazati koru i peći još 10-15 minuta na 150°C.

3.Pečen kolač preliti glazurom, napravljenom od čokolade, margarina i vode.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover