srijeda, 4. veljače 2015.

PRESNAC

Sastojci:

5 jaja
1 čaša kajmaka (čaša od 2oo ml)
1 čaša mlijeka
1 čaša čvrstog jogurta
1 čaša ulja
¾ čaše pšeničnog griza
5oo gr mladog sira          
9 kašika kukuruznog brašna (palente)
2 lista gotove jufke (može i domaća)
½ praška za pecivo
1 kašika soli
5o ml mlijeka
1 kašika maslaca

Priprema :

Umutiti  jaja i kajmak, zatim dodati sir kad se to lijepo sjedini  dodati ostale sastojke, osim jufke .
U namašćen pleh promjera 36 staviti jednan list jufke istresti smjesu pa preko nje staviti drugi list
Jufke. Peći  na 22o stepeni dok ne poprimi zlatno smeđu boju.Gotovu pitu preliti sa 5o ml mlijeka 

zagrijanog zajedno sa jednom kašikom maslaca i malo soli.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover