srijeda, 11. ožujka 2015.

ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA




SASTOJCI:

Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike mlijeka
3 kašike ulja
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaa
6 kašika brašna

Za kremu:
5 jaja
200 gr šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
200 gr čokolade za kuhanje
1 puter

Ostalo:
 200 gr višanja
100 ml soka od višanja

PRIPREMA:

1.Umutiti jaja i šećer, dodati mlijeko, ulje, kakao, brašno i prašak za pecivo.Pripremljenu smjesu istresti u pleh i peći 15-20 min na 200 stepeni.
2.Na pari umutiti jaja sa šećerom pa dodati čokoladu i puter.
3.Posebno umutitislatku pavlaku i dodati u smjesu sa čokoladom.  Lagano izmiješati i ostaviti u frižider da odstoji pola sata.
4.Ohlađenu koru zaliti sa sokom od višanja, zatim preko staviti višnje i preliti ih pripremljenom kremom.

Ukrasiti po želji.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover