petak, 23. veljače 2018.

Sočni krompir u vrhnju za kuhanje- jelo koje morate probati


Sočni krompir u vrhnju za kuhanje- jelo koje morate probati- Krompir isječen na kolutiće, preliven mješavinom vrhnja za kuhanje i juhom od gljiva zaista poseban okus a tako jednostavno jelo
Sastojci
Sve što je potrebno
1 i pol kg krompira
pola litre vrhnja za kuhanje
2 dl mlijeka
1 dl ulja
1 vrećica praha juhe od gljiva
nešto papra, vegete i peršunova lista
po želji sira po svemu
Priprema
1.
Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
2.
Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
3.
Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
4.
Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
5.
Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
6.
Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.
coolinarika.com
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover