SASTOJCI:
Za tijesto:
1 jaje
150 g meda
300 g brašna
100 g margarina
2 kašike kakaa
3 kašike šećera
½ kesice praška za
pecivo
Cimet
Za fil:
500 ml mlijeka
5 kašika brašna
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
80 g margarina
Ostale :
1 pakovanje petit keksa
PRIPREMA:
1.Umijesiti tijesto i ispeći 2 kore na 180 °C oko 10
minuta.
2.Brašno, šećer i vanilin šećer razmutiti u malo mlijeka, a preostalo mlijeko staviti na vatru da proključe.
Skuhati kao puding, pa u hladno dodati dobro izrađeni margarin.
3.Sastojke za glazuru rastopiti na laganoj vatri i preliti preko
kolača.
4.Slagati kolač: kora, fil, petit keks namočen u kafu, fil, kora,
glazura. Rezati drugi dan kad se dobro stegne.