srijeda, 4. veljače 2015.

KAKAO-CIMET PITA



SASTOJCI:

Za tijesto:
1 jaje
150 g meda
300 g brašna
100 g margarina
2 kašike kakaa
3 kašike šećera
½   kesice praška za pecivo
Cimet

Za fil:
500 ml mlijeka
5 kašika brašna
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 g margarina

Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
80 g margarina

Ostale :
1 pakovanje petit keksa

PRIPREMA:
1.Umijesiti tijesto i ispeći 2 kore na 180 °C oko 10 minuta.
2.Brašno, šećer i vanilin šećer razmutiti u malo mlijeka, a preostalo  mlijeko staviti na vatru da proključe. Skuhati kao puding, pa u hladno dodati dobro izrađeni margarin.
3.Sastojke za glazuru rastopiti na laganoj vatri i preliti preko kolača.

4.Slagati kolač: kora, fil, petit keks namočen u kafu, fil, kora, glazura. Rezati drugi dan kad se dobro stegne.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover