srijeda, 4. ožujka 2015.

ROLOVANA BAKLAVA

SASTOJCI:

Za rolat:
½ kg jufke za baklavu

Za 1 fil:
3 jaja
2 čaše šećera
2 čaše ulja
1 čaša pavlake
2 čaše griza
1 prašak za pecivo

Za drugi fil:
250 gr mljevenih oraha
½ čaše griza
1 čaša mlijeka
Za zaljev:
4 čaše šećera
4 čaše vode
1 kesica vanilin šećera

PRIPREMA
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, pavlaku i griz, prethodno izmiješan sa praškom za pecivo.
U drugoj posudi orahe i griz izmiješati sa mlijekom.
Prvim filom premazati prvu jufku, staviti na nju drugu jufku i nju premazati istim filom, zati staviti i treću jufku koju premazati drugim filom, pa sve urolati.
Urolati ukupno 4 rolata poredati u tepsiju i peći na 180 stepeni 30 minuta zatim temperaturu smanjiti na 100 stepeni i peći još 20-25 minuta.
Zaljev skuhati od navedenih sastojaka, ostaviti da se prohladi.

Pečene rolate zaliti mlakom zaljevom.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover