srijeda, 4. ožujka 2015.

BOSANSKA HALVUŠA

SASTOJCI:
500 ml vode
Pola čaše ulja(čaša od 200 ml)
Pola šače pekmeza (od jabuka)
Čaša šećera
2,5 čaša brašna
½ praška za pecivo
Za preliv:
4 kašike pekmeza
4 kašike kajmaka (slatke pavlake)

PRIPREMA:
U šerpu stavite vodu, ulje šećer i pekmez da prokuha. U prokuhalu smjesu dodajte prašak za pecivo
Te smanjite vatru i dodajite brašno stalno miješajući da ne bi ostalo grudvica brašna.Dobivenu smjesu
Stavite u  tepsiju koju ste prethodno namastili, ravnomjerno rasporedite tijesto. Peći 20 minuta na 22o stepeni. Gotovu pitu preliti sa  pekmezom i kajmakom koji ste prethodno sjedinili u glat masu.

Po želji možete posuti mljevenim orasima.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover