SASTOJCI:
Za
koru:
6
jaja
6
kašika šećera
3
kašike mlijeka
3
kašike ulja
1
prašak za pecivo
3
kašike kakaa
6
kašika brašna
Za
kremu:
5
jaja
200
gr šećera u prahu
500
ml slatke pavlake
200
gr čokolade za kuhanje
1
puter
Ostalo:
200 gr višanja
100
ml soka od višanja
PRIPREMA:
1.Umutiti
jaja i šećer, dodati mlijeko, ulje, kakao, brašno i prašak za
pecivo.Pripremljenu smjesu istresti u pleh i peći 15-20 min na 200 stepeni.
2.Na
pari umutiti jaja sa šećerom pa dodati čokoladu i puter.
3.Posebno
umutitislatku pavlaku i dodati u smjesu sa čokoladom. Lagano izmiješati i ostaviti u frižider da
odstoji pola sata.
4.Ohlađenu
koru zaliti sa sokom od višanja, zatim preko staviti višnje i preliti ih
pripremljenom kremom.
Ukrasiti
po želji.