SASTOJCI:
Za
koru:
3
žumanceta
3 kašike šećera
3
kašike ulja
3
kašike brašna
Za
kremu:
2
pudinga od vanilije
10
kašika šećera
5
dl vode
3
bjelanceta
Za
žele
2,5
dl soka od narandže
10
gr želatina
PRIPREMA:
1. Umutiti žumanca,
dodavajući kašiku po kašiku šećera, a zatim i ulje. Potom umiješati brašno i
sve lijepo sjedinitit..Smjesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći
na 180 stepeni oko 15 minuta.
2. Umutiti čvrst snijeg od
bjelanaca i 3 kašike šećera, nakon u l dl vode razmutiti puding sa 7 kašika šećera, a
preostalu vodu staviti da provri. Potom ukuhati pripremljen puding.
3. Kada se zgusne skinuti sa vatre,
pa dok je još vruć dodavati kašiku po kašiku snijega od bjelanaca, neprekidno
miješajući mikserom oko 10 minuta.
4. Koru od koje smo
odstranili papir za pečenje i ponovo vratili u kalup preliti toplom kremom od
vanilije.
5. Ušerpu sipati sok od
narandže, ostaviti ga da provri, dodati želatin i sve presuti preko fila.
6. Tortu staviti u frižider
da se dobro stegne, a potom služiti.