petak, 27. veljače 2015.
Brza gužvara
Sastojci:
500 g kora za pitu
2 kriške sira
8 dl mlijeka
5 jaja
ulje, so
Priprema:
Od kora odvojite pet listova. Sir izgnječite s tri jajeta, posolite, dodajte 1/2 dl ulja, nalijte sa 6 dl mlijeka i sve pomješejte. U podmazan pleh stavite tri kore jednu na drugu (druge dvije koje ste odvojili koristićete da prekrijete gužvaru). Preostale kore cjepajte, gužvajte i ubacujte u smjesu sa sirom i mlijekom, pa rjeđejte u pleh dok ne prekrijete cijeli. Ako vam je ostalo smjese s mlijekom i sirom, prelijte složenu gužvaru. Prekrijte pitu dvjema korama, nožem zasjecite na desetak mjesta i prelijte ostalim jajima umućenim s preostalim mlijekom. Poprskajte malo uljem i stavite da se peče na 200 stepeni.