utorak, 10. veljače 2015.
ČOKOLADNE PRALINE
SASTOJCI:
200 g nutele ili eurokrema
150 g lomljenih napolitanki od lješnjaka
200 g usitnjenog lješnjaka (ne mljevenog)
250 g čokolade (crne ili bijele)
6 kašika ulja
PRIPREMA:
1. Otopiti čokoladu i ulje na pari.
2. Silikonske modlice ( kalupe ) premazati otopljenom čokoladom. Staviti modlice u frižider na 5 minuta, zatim ponovo premazati čokoladom i ponoviti postupak hlađenja. ( Po potrebi postupak premazivanja i hlađenja ponoviti još jednom.)
3. Zamijesiti smjesu od eurokrema, lješnjaka, napolitanki, pa puniti modlice do 2-3 mm od vrha, a do vrha preliti čokoladom.
Ostaviti u frižideru da se stegne i kasnije izvaditi iz modli.
Od smjese se mogu praviti i kuglice, koje se uvaljaju u čokoladu. Od ove količine sastojaka dobije se oko 40 pralina.