ponedjeljak, 23. veljače 2015.

Čokoladno čudo


Sastojci:

Za koru:
4 jaja
100 g šećera
250 g margarina
100 g čokolade
4 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo

Za fil:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade
1 kašika šećera

Priprema:

1. Istopiti margarin sa čokoladom za koru. Mutiti žumanca sa šećerom sve dok se šećer skoro ne istopi, pa dodati istopljen margarin i šećer i dobro umutiti. Na kraju dodati i brašno koje je prethodno izmiješano sa praškom za pecivo. Mikserom umutiti glatku smjesu.
2. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg pa ih dodati prethodno umućenoj smjesi i polako izmiješati kašikom. Gotovu smjesu izliti u podmazan pleh i peći 20 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180*C.
3. Slatku pavlaku izliti u odgovarajuću šerpu, dodati čokoladu i šećer i staviti na vatru da se zagrijava sve dok se čokolada ne istopi.
4. Pečenu koru izbockati viljuškom pa na koru izliti slatku pavlaku. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo ohladi, pa prebaciti u frižider da stoji cijelu noć. 
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover