SASTOJCI:
1 baget
1 kg paradajza
Glavica crenog ili crnog luka
2-3 čehna bijelog luka
(ako želite)
Vezica bosioka
2 dl maslinovog ulja
250 gr mocarele
Prstohvat šećera
PRIPREMA:
Baget isijecite na kriške (debljine oko 1 cm). Napravite
smjesu od 1 dl maslinovog ulja i 1 čehna bijelog luka (zbog ukusa) i njome
premažite svaku krišku, stavite ih u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko
10 minuta, da hljeb dobije zlatnu boju. Za namaz sitno isijecite paradajz i
crni luk što sitnije , tome dodajte
preostali drobljen bijeli luk i preostalo ulje, sitno isjeckan bosiok,
so , biber i
Prstoh vat šećera. Sve sastojke lijepo sjedinite i
stavljajte na pečene kriške bageta. Po želji odozgo možete staviti rendanu mocarelu, ali onda kriške na kratko vratite u rernu da se sir istopi.