četvrtak, 26. veljače 2015.

DOMAĆI BRUSKETI



SASTOJCI:

1 baget
1 kg paradajza
Glavica crenog ili crnog luka
2-3 čehna bijelog luka  (ako želite)
Vezica bosioka
2 dl maslinovog ulja
250 gr mocarele
Prstohvat šećera

PRIPREMA:

Baget isijecite na kriške (debljine oko 1 cm). Napravite smjesu od 1 dl maslinovog ulja i 1 čehna bijelog luka (zbog ukusa) i njome premažite svaku krišku, stavite ih u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 10 minuta, da hljeb dobije zlatnu boju. Za namaz sitno isijecite paradajz i crni luk što sitnije , tome dodajte  preostali drobljen bijeli luk i preostalo ulje, sitno isjeckan bosiok, so , biber i

Prstoh vat šećera. Sve sastojke lijepo sjedinite i stavljajte na pečene kriške bageta. Po želji   odozgo možete staviti  rendanu mocarelu, ali onda kriške na kratko  vratite u rernu  da se sir istopi.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover