Sastojci:
6 jaja
240 g puslica ( 2 pakovanja )
250 g mljevenog keksa
20 kašika šećera
1/2 l slatkog vrhnja
1 margarin (250 g)
1 čokolada za kuhanje
Priprema
1. Odvojiti žumanca od bjelanaca.
2. U žumanca dodati 8 kašika šećera, a u bjelanca 12 kašika šećera i posebno umutiti. Kada su obje smjese umućene, sjediniti ih.
3. Prethodno umućenoj smjesi dodati margarin, zatim keks, te istopljenu čokoladu i sve dobro izmiješati.
4. U tepsiju poredati puslice jednu do druge, pa na njih istresti prethodno napravljenu smjesu i razmazati.
5. Umutiti slatko vrhnje i premazati kolač.
6. Kolač ostaviti u frižider da se ohladi i da bude čvrst, kako bi se lako mogao rezati u kocke i posluživati.