srijeda, 4. veljače 2015.

PUNJENA PILETINA CARSKIM VOĆEM



SASTOJCI:

400 g pilećih prsa
1 kesica smrznutog carskog povrća
Mješavina suhog začina
So

PRIPREMA:
1.Pileća  prsa isjeći na deblje šnicle pa ih prerezati po dužini na pola, ali ne do kraja. Posoliti ih i ostaviti malo da odstoje .
2.Carsko povrće kuhati oko 5 minuta, ocijediti i preliti hladnom vodom. Začiniti mješavinom suhog začina.
3.Carskim povrćem puniti prethodno pripremljena pileća prsa, zatvoriti ih čačkalicama i začiniti mješavinom začina.
4. U odgovarajuću tavu nasuti malo ulja, staviti na vatru da se zagrije, pa u vrelo ulje redati rolatiće i kratko ih pržiti sa svih strana.
5.Propržene rolatiće redati u vatrostalnu posudu. Preostalo carsko povrće također poredati oko mesa i staviti u rernu koja je prethodno zagrijana na 180 °C peći oko 20 minuta.


Ovo veoma ukusno jelo možete služiti uz rižu, makarone ili pomfrit.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover