nedjelja, 8. veljače 2015.

RABIN TORTA

Sastojci:

Za koru i fil:
250g margarina
10 kašika šećera u prahu
12 jaja
300g mljevene plazme
300g čokolade za kuhanje
10 kašika kristal šećera

Za fil i dekoraciju:
5 šlag pjena


Priprema:

1. Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa dodati žumanca, mljevenu plazmu i otopljenu čokoladu.
2. Posebno umutiti bjelanca sa 10 kašika kristal šećera.
3. Sastaviti sve zajedno i podijeliti na dva dijela.
4. Od jednog dijela ispeći 2 kore u četvrtastom plehu pa ih podijeliti napola, tako da se dobiju četiri kore.
5. Drugi dio ostaje za fil.
6. Redoslijed filovanja: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag i tako dok se ne potroši materijal, pa završiti šlagom. Tortu ukrasiti po želji.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover