nedjelja, 22. veljače 2015.

Ruske kape

Sastojci za biskvit:
8 jaja
250 gr šećera
8 žlica mlake vode
250 gr brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa

U posudi pomiješati žumanjke i šećer, pa dodati sve ostale sastojke i snijeg od bjelanjaka. Veliki pleh za pečenje prekriti papirom za pečenje i rasporediti smjesu za biskvit. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC i peći oko 25 minuta (probati čačkalicom da li je gotovo). Pečen biskvit izvaditi na rešetku da hladi.

Sastojci za kremu:
500 ml mlijeka
3 žlice brašna
2 žlice gustina
150 šećera
250 gr maslaca
kokos i čokolada za ukrašavanje

U posudu staviti mlijeko,odvojiti malo da se razmuti brašno i šećer, pa tako razmućeno bez grudica sipati u uzavrelo mlijeko. Skuhati kremu i ostaviti da se ohladi . Dodati izrađen maslac i dobro izraditi nadjev,da se dobije fina svilenkasta krema.
Od biskvita (ohlađenog) čašicom ili nekim drugim okruglim pomagalom vaditi krugove.
Svaki krug presjeći na pola,premazati nadjevom,spojiti, zatim da premazati i okolo te uvaljati u kokos i odložiti na stranu. Uraditi isto tako i sa preostalim okruglim biskvitima. Čokoladu otopiti na pari i dodati nekoliko kapi ulja. Malom žličicom polako popuniti vrh svake šubarice. Ostaviti da se čokolada stegne, pa poslužiti.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover