Sastojci:
500
gr jufke za pitu
400
gr bijelog pilećeg mesa
400
gr šampinjona
2
manje glavice luka
200
ml vrhnja za kuhanje
2
kašičice soli i
malo
bibera
Priprema
Luk
sitno isjeći, meso i gljive isjeći po želji. Dinstati luk na tavi u koju smo
prethodno
stavili
malo ulja zatim dodati gljive i njih dinstati dok saft ne savri.U drugoj posudi
propržiti
bijelo
meso na malo ulja. Kad smo to obavili sjediniti gljive i meso posoliti po
biberiti i skinuti sa vatre. U namašćen pleh staviti 3 sloja jufke pa posuti
filom koji smo pripremili
posuti
sa malo vrhnja i postupak ponavljati dok ne potrošimo i fil i jufke. Poslednji
sloj
trebaju
biti jufke prelivene sa malo vrhnja. Peći na 180 stepeni dok jufke ne dobiju
lijepu
zlatnu
boju. Uz ovaj složenac možete poslužiti jogurt.