ponedjeljak, 2. veljače 2015.

SLOŽENAC OD BIJELOG MESA I GLJIVA


Sastojci:

500 gr jufke za pitu
400 gr bijelog pilećeg mesa
400 gr šampinjona
2 manje glavice luka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 kašičice soli i
malo bibera

Priprema
Luk sitno isjeći, meso i gljive isjeći po želji. Dinstati luk na tavi u koju smo prethodno
stavili malo ulja zatim dodati gljive i njih dinstati dok saft ne savri.U drugoj posudi propržiti
bijelo meso na malo ulja. Kad smo to obavili sjediniti gljive i meso posoliti po biberiti i skinuti sa vatre. U namašćen pleh staviti 3 sloja jufke pa posuti filom koji smo pripremili 
posuti sa malo vrhnja i postupak ponavljati dok ne potrošimo i fil i jufke. Poslednji sloj
trebaju biti jufke prelivene sa malo vrhnja. Peći na 180 stepeni dok jufke ne dobiju lijepu
zlatnu boju. Uz ovaj složenac možete poslužiti jogurt.


Prijatno.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover