četvrtak, 12. veljače 2015.

Tiramisu bez jaja


Sastojci:
1 pakovanje piškota
250g maskarponea
250g slatke pavlake
4 kašike šećera
2dl nezaslađene kafe
100g čokolade


Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti slatku pavlaku.
2. Zatim uz neprestano miješanje postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
3. U posudi za miješanje umutiti maskarpone pa sjediniti sa prethodno umućenom slatkom pavlakom.
4. Na tacnu za tortu poredati piškote natopljene kafom te premazati filom. Ponovo poredati red piškota natopljenih kafom i premazati filom.
5. Na kraju poredati natopljene piškote, premazati filom i posuti čokoladom izrendanom nasitno.
6. Tortu staviti u frižider da se dobro ohladi.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover