ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Torta od čokolade


Sastojci:

 Za tijesto: 
5 jaja
200
 g mljevenih badema

80 g maslaca
80 g
 šećera
1
 Vanilin šećer  

2 žličice Praška za pecivo  
2 žlice narančina soka 
200 g čokolade
Za kremu: 
250 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade (70% kakaa)
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
100 g
 maslaca.
Priprema:

Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.
Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover