Sastojci:
Za tijesto:
5 jaja
200 g mljevenih badema
80 g maslaca
80 g šećera
1 Vanilin šećer
2 žličice Praška za pecivo
2 žlice narančina soka
200 g čokolade
200 g mljevenih badema
80 g maslaca
80 g šećera
1 Vanilin šećer
2 žličice Praška za pecivo
2 žlice narančina soka
200 g čokolade
Za kremu:
250 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade (70% kakaa)
250 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade (70% kakaa)
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca.
200 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca.
Priprema:
Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte.Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.Za kremu, vrhnje zakipite i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.Ohlađenu smjesu izmiješajte električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.