Keks + čokolada – postoji li bolja kombinacija?
Potrebni sastojci:
275g biljnog maslaca,
330g šećera u prahu,
60g kakao praha,
1 kašika vanilinog ekstrakta,
20 keksa (Petit Buere)
275g biljnog maslaca,
330g šećera u prahu,
60g kakao praha,
1 kašika vanilinog ekstrakta,
20 keksa (Petit Buere)
60ml mleka.
Priprema:
Korak 1: U vrelu šerpu stavite biljni puter da se istopi. Za to vreme u činiji pomešajte šećer uprahu, kakao prah, mleko, vanaila ekstrakt istopljeni puter. Dobro pomešajte dok ne dobijete glatku čokoladnu masu.
Korak 2: Dublju tepsiju ili kalup za kolače obložite papirom za pečenje. Dno namažite debljim slojem čokoladne smese, pa poređajte keks jedan do drugog. Ponavljajte isti proes sve dok ne dođete do željene visine kolača.
Korak 1: U vrelu šerpu stavite biljni puter da se istopi. Za to vreme u činiji pomešajte šećer uprahu, kakao prah, mleko, vanaila ekstrakt istopljeni puter. Dobro pomešajte dok ne dobijete glatku čokoladnu masu.
Korak 2: Dublju tepsiju ili kalup za kolače obložite papirom za pečenje. Dno namažite debljim slojem čokoladne smese, pa poređajte keks jedan do drugog. Ponavljajte isti proes sve dok ne dođete do željene visine kolača.
Obratite pažnju da slažete keks na keks, kako biste kasnije lakši sekli. Stavite u frižider da se ohladi, izvadite,
isecite i poslužite posute šećerom u prahu ili kokosovim brašnom.
Lako, bez pečenja i brzo! Prijatno!
Lako, bez pečenja i brzo! Prijatno!