Potrebni sastojci:
- (mere za jednu, a pečete dve ovakve)
- 4 kom jaja
- 125 gr maslaca
- 170 gr prah šećera
- 100 gr pečenih mlevenih lešnika
- 50 gr brašna
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 10 gr praška za pecivo
- tegla džema od kajsije (oko 700 - 800 gr)
- 1 dl vode
- 800 ml slatke pavlake
- 400 gr tamne čokolade
- 120 gr čokolade
- 4 kašike ulja
- 150 ml slatke pavlake
KORA:
PRELIV:
FIL:
JOŠ:
Način pripreme:
- Odvojte belanca od žumanaca.
- Otopite čokoladu.
- Umutite maslac i pola količine prah šećera.
- Otopljenu čokoladu i žumanca dodajte u umućeni maslac.
- Umutite belanca sa preostalim prah šećerom u čvrst sneg.
- Belanca sjedinite sa masom od maslaca i čokolade.
- Pomešajte lešnike, brašno i prašak za pecivo.
- Dodajte u prethodno umućenu masu.
- Ovo su mere za jednu koru. Pečete dve ovakve.
- Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok se lagano ne odvoji od ivice pleha u kome pečete.
- Pecite u plehu prečnika 26 cm.
- Kore ostavite da se ohlade, pa hladne presecite na pola da dobijete 4 kore.
- Džem od kajsije stavite sa vodom da se lagano zagreje i mešajte dok se masa ne ujednači.
- Slatku pavlaku stavite da se zagreje, skoro da vri.
- Prelijte preko čokolade koju ste izlomili prethodno i mešajte lagano dok se čokolada potpno ne otopi.
- Masu ostavite na hladno da se skroz stegne, tako da može lako da se filuje.Ne brinite stegnuće se!
- Svaka kora se filuje preliv, fil kora...
- Na vrh stavite glazuru od čokolade i ulja.
- Sa strane ukrasite umućnom slatkom pavlakom ili šlagom.
Preliv:
Fil: