četvrtak, 22. veljače 2018.

Čokoladna fantazija

Čokoladna fantazija

Potrebni sastojci:
    KORA:
  • (mere za jednu, a pečete dve ovakve)
  • 4 kom jaja
  • 125 gr maslaca
  • 170 gr prah šećera
  • 100 gr pečenih mlevenih lešnika
  • 50 gr brašna
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 10 gr praška za pecivo
  • PRELIV:
  • tegla džema od kajsije (oko 700 - 800 gr)
  • 1 dl vode
  • FIL:
  • 800 ml slatke pavlake
  • 400 gr tamne čokolade
  • JOŠ:
  • 120 gr čokolade
  • 4 kašike ulja
  • 150 ml slatke pavlake

Način pripreme:
  1. Odvojte belanca od žumanaca.

  2. Otopite čokoladu.

  3. Umutite maslac i pola količine prah šećera.

  4. Otopljenu čokoladu i žumanca dodajte u umućeni maslac.

  5. Umutite belanca sa preostalim prah šećerom u čvrst sneg.

  6. Belanca sjedinite sa masom od maslaca i čokolade.

  7. Pomešajte lešnike, brašno i prašak za pecivo.

  8. Dodajte u prethodno umućenu masu.

  9. Ovo su mere za jednu koru. Pečete dve ovakve.

  10. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok se lagano ne odvoji od ivice pleha u kome pečete.

  11. Pecite u plehu prečnika 26 cm.

  12. Kore ostavite da se ohlade, pa hladne presecite na pola da dobijete 4 kore.

  13. Preliv:

  14. Džem od kajsije stavite sa vodom da se lagano zagreje i mešajte dok se masa ne ujednači.

  15. Fil:

  16. Slatku pavlaku stavite da se zagreje, skoro da vri.

  17. Prelijte preko čokolade koju ste izlomili prethodno i mešajte lagano dok se čokolada potpno ne otopi.

  18. Masu ostavite na hladno da se skroz stegne, tako da može lako da se filuje.Ne brinite stegnuće se!

  19. Svaka kora se filuje preliv, fil kora...

  20. Na vrh stavite glazuru od čokolade i ulja.

  21. Sa strane ukrasite umućnom slatkom pavlakom ili šlagom.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover