ponedjeljak, 19. veljače 2018.

Čokoladna piramidica sa krem bananicama…



Sastojci
  • 125 g margarina
  • 125 g šećera u prahu
  • 250 g mljevenog keksa
  • 2 kašike kakao praha
  • 70 g mljevenog lješnika
  • 1 dl gaziranog soka
  • 6 krem bananica
Način pripreme
Umutiti mikserom margarin pa dodati šećer u prahu. Mljeveni keks natopiti gaziranim sokom i dodati u predhodnu masu.
Dodati još kakao i mljeveni lješnik. Sve lijepo sjediniti.
Na celofanu koga smo premazali uljem izručimo masu. Rastanjiti smjesu, napraviti pravougaoni oblik.
Preko sredine kore poredati krem bananice jednu do druge. Zajedno sa celofanom oblikovati piramidu.
Ostaviti 3 sata da se suši. Skinuti celofan i posuti cijeli kolač mljevenim lješnikom.
Prijatno.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover