ponedjeljak, 19. veljače 2018.

HURMAŠICE NA BRZINU: Klasični bosanski kolač na najlakši mogući način


Sastojci:
  • 3 jaja
  • 3 male šoljice šećera
  • 3 male šoljice ulja
  • 12 šoljica brašna (ako je tijesto mekše još malo brašna dodajte)
  • prašak za pecivo
Agda:
  • 9 šoljica šećera
  • 8 šoljica vode
Priprema:
Jaja izmutiti viljuškom i dodati šećer pa još malo izmutiti. Zatim dodati i ulje, pa izmutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo pa izmiješati kašikom. Ako tijesto ispadne premekano, još malo brašna dodati.
Formirajte hurmašice, slažite ih u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180°C (neka fino porumene). Za agdu, šećer i vodu dobro umutiti i tako hladnim zaliti tople hurmašice.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover