utorak, 13. veljače 2018.

Odlična Sacher torta bez šećera sa integralnim brašnom.



Za biskvit, bjelanjke odvoji od žumanjaka i izmiješaj ih mikserom posebno. Na pari otopi maslac i čokoladu i umiješaj u smjesu sa žumanjcima. Dodaj bjelanjke i ostale namirnice lagano miješajući. Peci na 180°C 40 minuta u okruglom kalupu promjera 26 cm u koji si prethodno stavila papir za pečenje.
Kad je pečeno, tijesto namoči slatkim sirupom od stevije i sokom limuna i naranče koji si prethodno prokuhala i ohladila. Prereži na pola i premaži džemom za dijabetičare. Maslac zagrij do vrenja, dodaj usitnjenu čokoladu i dobro promiješaj. Tortu prelij čokoladom.

Sastojci
Biskvit:
    1 dag stevije
    5 kapi ekstrakta vanilije
    14,5 dag maslaca
    6 jaja
    15 dag čokolade (preko 70 posto kakaa)
    prstohvat soli
    15 dag integralnog pšeničnog oštrog brašna
    1 žličica praška za pecivo
Preljev
    1 dag stevije
    sok 1 limuna i naranče
Premaz
    20 dag džema od marelice (za dijabetičare)
Glazura
    6 dag maslaca
    20 dag tamne čokolade (preko 70 posto kakaa)
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover