Sastojci:
-300ml mlijeka hladnoga
– 300ml slatkoga vrhnja
– 1 vrecica Galetta cokolada od Dr.Oetker
-oko 200grama napolitanki
-6 velikih zlica Nutelle
100grama pecenih oguljenih sjeckanih ljesnjaka
– 4 kugle ili po potrebi vise Ferrero Rocher
Priprema je veoma jednostavna:
-300ml mlijeka i 300ml slatkoga vrhnja skupa sa Galetta pudingom miksati dok nedobijete gustu smjesu,pred kraj staviti 3 velike zlice nutelle i jos dobro promiksati.U svaku casu staviti po dvje velike zlice kreme,na kremu izlomiti po 3napolitanke u svaku casu. u malu posudu pomjesati 3 velike zlice nutelle sa 70grama sjeckanih przenih i oguljenih ljesnjaka pa nanjeti po dvje male zlice na napolitanke u svaku casu. Na nutella masu staviti rest kreme po dvje velike zlice u svaku casu,posuti sa sjeckanim ljesnacima i ukrasiti sa Ferrero Rocher kuglom. Mozete odmah gustati nije potrebno da se stegne!