utorak, 13. veljače 2018.

Tulumbe



Sastojci:

Za tijesto:
  
-500 ml vode  
-150 g šećera  
-malo soli  
-250 ml ulja  
-2 žličice naribane limunove korice  
-500 g Pšeničnog glatkog brašna   
-5 jaja
 
Za šećerni sirup:
  
-750 ml vode  
-1 kg šećera  
-2 vrećice Vanilin šećera 
 
Za prženje:
  
-500 ml ulja
Priprema:

Sirup pripremite tako da prokuhate šećer i vodu pa ga ostavite da se ohladi.

Za pripremu tijesta vodu, šećer, sol, ulje i koricu limuna zakuhajte.

Umiješajte brašno, a zatim miješajući maknite s vatre i ohladite.

Dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje dok ne dobijete glatko tijesto.

Od pripremljenog tijesta pomoću slastičarske vrećice ili kalupa oblikujte tulumbe.

Tulumbe pržite u zagrijanom ulju do zlatne boje, izvadite ih na upijajući papir i odmah stavljajte u pripremljeni sirup.

Neka odstoje u sirupu sve dok sljedeće tulumbe nisu pečene.

Onda ih izvadite i složite u posudu jednu do druge.

Kad su sve pečene, prelijte ih preostalim sirupom i ostavite stajati na hladnome mjestu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover