Sastojci:
Za tijesto:
-500 ml vode
-150 g šećera
-malo soli
-250 ml ulja
-2 žličice naribane limunove korice
-500 g Pšeničnog glatkog brašna
-5 jaja
Za šećerni sirup:
-750 ml vode
-1 kg šećera
-2 vrećice Vanilin šećera
Za prženje:
-500 ml ulja
Za tijesto:
-150 g šećera
-malo soli
-250 ml ulja
-2 žličice naribane limunove korice
-500 g Pšeničnog glatkog brašna
-5 jaja
Za šećerni sirup:
-750 ml vode
-1 kg šećera
-2 vrećice Vanilin šećera
Za prženje:
-500 ml ulja
Priprema:
Sirup pripremite tako da prokuhate šećer i vodu pa ga ostavite da se ohladi.
Za pripremu tijesta vodu, šećer, sol, ulje i koricu limuna zakuhajte.
Umiješajte brašno, a zatim miješajući maknite s vatre i ohladite.
Dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje dok ne dobijete glatko tijesto.
Od pripremljenog tijesta pomoću slastičarske vrećice ili kalupa oblikujte tulumbe.
Tulumbe pržite u zagrijanom ulju do zlatne boje, izvadite ih na upijajući papir i odmah stavljajte u pripremljeni sirup.
Neka odstoje u sirupu sve dok sljedeće tulumbe nisu pečene.
Onda ih izvadite i složite u posudu jednu do druge.
Kad su sve pečene, prelijte ih preostalim sirupom i ostavite stajati na hladnome mjestu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Sirup pripremite tako da prokuhate šećer i vodu pa ga ostavite da se ohladi.
Za pripremu tijesta vodu, šećer, sol, ulje i koricu limuna zakuhajte.
Umiješajte brašno, a zatim miješajući maknite s vatre i ohladite.
Dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje dok ne dobijete glatko tijesto.
Od pripremljenog tijesta pomoću slastičarske vrećice ili kalupa oblikujte tulumbe.
Tulumbe pržite u zagrijanom ulju do zlatne boje, izvadite ih na upijajući papir i odmah stavljajte u pripremljeni sirup.
Neka odstoje u sirupu sve dok sljedeće tulumbe nisu pečene.
Onda ih izvadite i složite u posudu jednu do druge.
Kad su sve pečene, prelijte ih preostalim sirupom i ostavite stajati na hladnome mjestu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com