Sastojci:
- 5 jaja
- 11 kašika šećera
- 11 kašika brašna (ravnih)
- 4 kašike kakaa
- 3 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 l mlijeka
- 100 g čokolade
- 100 g margarina
- 300 g šlaga ili slatke pavlake
Staviti rernu da se grije na 200 stepeni, a za to vrijeme pjenasto umutite bjelanca sa 5 kašika šećera. Dodajte žumanca i ulje, pa polako mutite. Na kraju dodajte 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo i sve lagano sjedinite varjačom. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smjesu i stavite da se peče. Odmah smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni.
Dok se kora peče, pomiješajte preostalih 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera sa malo mlijeka, a ostatak staviti da provri. Zakuhajte razmućeno brašno u mlijeku koje je provrilo i miješajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu, a zatim miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi, piše “Stil“…
Pečenu koru ohladite i presjesite vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskajte sa malo mlijeka.
Pjenasto umutite omekšali margarin, pa ga dodajte u ohlađen fil. Posebno umutite šlag ili slatku pavlaku i dodajte filu ukoliko je previše gust (2 – 3 kašike) i opet umutite.
Na koru nanseite fil, pa šlag, opet kora, i tako dok ne potrošite materijal. Završite šlagom i ukrasite po želji. Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru prije služenja.