SASTOJCI:
1,5 čaša šećera
1,5 čaša šećera
¼ čaše vode
250 g margarina
2 čaše mlijeka u prahu
200 g kokosovog brašna
2 kesice vanilin-šećera
Lješnjaci
PRIPREMA:
1. U šerpu nasuti vodu, dodati šećer i blago promiješati, pa staviti na vatru da se šećer istopi.
1. U šerpu nasuti vodu, dodati šećer i blago promiješati, pa staviti na vatru da se šećer istopi.
2. Zatim dodati margarin, miješai sve
dok se ne istopi, pa skinuti s vatre.
3.U smjesu dodati mlijeko u prahu,
kokosovo brašno i vanilin-šećer pa dobro sjediniti sastojke. Ostaviti da se
ohladi.
4.Propržiti lješnjike u suhoj tavi
5. Od ohlađene smjese formirati
kuglice željene veličine, u sredinu svake staviti lješnjik i uvaljati kuglice u
kokosovo brašno.