subota, 31. siječnja 2015.

LAMBADA


 SASTOJCI:

Za koru:
3 jajeta
250 g šećera
100 ml ulja
100 ml mlijeka
250 g brašna

Za 1. fil:
850 ml vode
3 kesice pudinga od vanilije
9 kašika šećera
9 kašika praška za sok od narandže

Za 2. fil:
1l mlijeka
12 kašika šećera
8 kašika  gustina
250 g margarina

Ostalo:
100g čokolade za kuhanje
1 pakovanje petit keksa

PRIPREMA:

1. Za koru mutiti mikserom jaja sa šećerom sve dok se količina jaja ne udvostruči i dok se šećer ne otopi potpuno ili barem djelimično.
Zatim dodati ulje i mlijeko i pomoću  žice za mućenje  polako miješati kako bi se sastojci sjedinili. Na kraju dodati brašno pa žicom ili mikserom mutiti sve dok se ne dobije  glatka masa bez grudvica.Smjesu  izliti u podmazan pleh i peći oko 15 minuta na 200 stepeni celzijusa.


2. Za 1. fil nasuti vodu  u odgovarajuću šerpu , dodati šećer i prašak za sok,blago promješati  i staviti na vatru da proključa. Prašak za puding razmutiti u malo vode  pa glatku smjesu  izliti u ključalu vodu  sa šećerom i sokom. Skuhati nagusto i vrelo nanijeti na koru, poravnati pa poredati red petit keksa.
3. Za 2. fil mlijeko nasuti u šerpu i staviti na vatru da proključa. Gustin razmutiti u malo hladne vode, dodati šećer pa smjesu izliti u ključalo mlijeko i skuhati na gusto. Ohladiti i u hladnu kremu umiješati pjenasto  umućen margarin. Nanijeti na petit keks, poravnati i preliti istopljenom čokoladom.

Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover