SASTOJCI:
Za koru:
3 jajeta
250 g šećera
100 ml ulja
100 ml mlijeka
250 g brašna
Za koru:
3 jajeta
250 g šećera
100 ml ulja
100 ml mlijeka
250 g brašna
Za 1. fil:
850 ml vode
3 kesice pudinga od vanilije
9 kašika šećera
9 kašika praška za sok od narandže
3 kesice pudinga od vanilije
9 kašika šećera
9 kašika praška za sok od narandže
Za 2. fil:
1l mlijeka
12 kašika šećera
8 kašika gustina
250 g margarina
12 kašika šećera
8 kašika gustina
250 g margarina
Ostalo:
100g čokolade za kuhanje
1 pakovanje petit keksa
1 pakovanje petit keksa
PRIPREMA:
1. Za koru mutiti mikserom jaja sa šećerom sve dok se količina jaja ne udvostruči i dok se šećer ne otopi potpuno ili barem djelimično.
Zatim dodati ulje i mlijeko i pomoću žice za mućenje polako miješati kako bi se sastojci sjedinili. Na kraju dodati brašno pa žicom ili mikserom mutiti sve dok se ne dobije glatka masa bez grudvica.Smjesu izliti u podmazan pleh i peći oko 15 minuta na 200 stepeni celzijusa.
Zatim dodati ulje i mlijeko i pomoću žice za mućenje polako miješati kako bi se sastojci sjedinili. Na kraju dodati brašno pa žicom ili mikserom mutiti sve dok se ne dobije glatka masa bez grudvica.Smjesu izliti u podmazan pleh i peći oko 15 minuta na 200 stepeni celzijusa.
2. Za 1. fil nasuti vodu u odgovarajuću šerpu , dodati šećer i prašak za sok,blago promješati i staviti na vatru da proključa. Prašak za puding razmutiti u malo vode pa glatku smjesu izliti u ključalu vodu sa šećerom i sokom. Skuhati nagusto i vrelo nanijeti na koru, poravnati pa poredati red petit keksa.
3. Za 2. fil mlijeko nasuti u šerpu i staviti na vatru da proključa. Gustin razmutiti u malo hladne vode, dodati šećer pa smjesu izliti u ključalo mlijeko i skuhati na gusto. Ohladiti i u hladnu kremu umiješati pjenasto umućen margarin. Nanijeti na petit keks, poravnati i preliti istopljenom čokoladom.