nedjelja, 22. veljače 2015.

Buhtle




Sastojci:

Broj osoba:8 osoba


Za tijesto:

400 g glatkog brašna (bijelog ili crnog)
40 gs vježeg kvasca
50 g šećera
6 žlica mlijeka (velikih jušnih)
2 jaja
100 g maslaca
1 žlica ruma
korica pola limuna
prstohvat soli
Marmelada po želji


Za premaz:
1 jaje
1 žlica mlijeka

Priprema:


Vrijeme pripreme:60 min


Težina:Srednje zahtjevno


1. U zdjelici razlomiti germu, dodati žličicu šećera i brašna i preliti s toplim mlijekom. Dobro izmiješati i ostaviti da se germa digne.
Pomiješati brašno, šećer, sol i koricu limuna.
Zagrijati maslac da se otopi.
2. Uliti dignutu germu, jaja, rum i rastopljeni maslac u suhe sastojke. Izmiksati mikserom sa spiralnim nastavcima.
3. Miksati dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Pokriti prozirnom folijom ili vlažnom krpom i ostaviti na toplom da se diže.
4. Kad se tijesto udvostruči, premijesiti ga.
5. Upaliti pećnicu na 160°.
Izvaljati tijesto, podijeliti ga na jednake dijelove i puniti s marmeladom. Oblikovati kuglice i dobro zatvoriti krajeve. Poslagati u kalup za pečenje, premazati razmućenim jajetom i mlijekom i staviti peći na 160°25 min na sredinu pećnice.
6. Pečeno je kad porumeni odozgo. Izvaditi iz pećnice i prekriti krpom dok se hladi.

Posluživanje:


Poslužiti toplo. Dobre su i drugi dan ako išta ostane 
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover