četvrtak, 19. veljače 2015.

GULAŠ OD ŠAMPINJONA




SASTOJCI:

400 g šampinjona
150 ml paradajz- sosa
100 g crvenog luka
½  kašičice slatke  mljevene paprike
30 ml ulja
So, suhi začin

PRIPREMA:

1.Crveni luk isjeći na kockice, mrkvu izrendati na krupno rende, a bijeli luk isjeckati što sitnije.
2.Tvrdo obariti 4 jajeta i isjeći ih na kolutove.
3.Na malo ulja dinstati boraniju pa dodati mrkvu, crveni i bijeli luk. Dinstati na umjerenoj temperaturi i pred kraj dodati začine i so.
4.U nauljenu  posudu staviti polovinu dinstane boranije pa preko poredati kolutove jaja, a zatim sipati preostalu boraniju.
5. Umutiti 3 jajeta, mlijeko i malo brašna pa preliti preko boranije.

6. Peći u zagrijanoj rerni na 200°C 45 minuta.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover