utorak, 24. veljače 2015.

KARAMEL KAPUĆINO ŠNITE

SASTOJCI:

500 gr čajnih kolačića
Bijele kafe po potrebi
200 gr šećera
5 dl slatke pavlake
60 gr margarina
200 gr kikirikija
2 šlag kreme od vanilije
1 kesica ness kafe
2 kašike gustina
100 gr čokolade

PRIPREMA
1.      Samljeti 400 gr čajnih kolutića a potom ih postepeno prelivati bijelom kafom i miješati dok se ne dobije ujednačena masa pogodna za oblikovanje. Preostale kolačiće krupno isjeckati.
2.      U veću šerpu sipati 200 gr šećera i zagrijavati na umjerenoj temperaturi do se ne zaramelizuje. Dodati toplu slatku pavlaku i miješati do se karamel ne otopi. Na kraju dodati margarin i polako miješati dok se i on ne otopi. Pripremljenu smjesu presuti na veću tacnu i ostaviti da se ohladi.
3.      Neslani kikiriki propržiti u suhom teflonskom tiganju, a potom ga sitno isjeckati.
4.      Šlag krem od vanile zajedno sa ness kafeom umutiti prema uputstvu sa kesice. Pred kraj  mućenja dodati gustin te mutiti još 2 minuta.

5.      Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i u njemu oblikovati koru od smjese od keksa. U oblikovanu koru utisnuti preostale sjeckane kekse. Preko podloge od keksa nanijeti fil od karamela i posuti sjeckanim kikirikijem. Premazati umućenim šlagom.Tortu staviti da se ohladi a zatim izvaditi iz kalupa i dekorisati sjeckanom čokoladom.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover