ponedjeljak, 9. veljače 2015.

KREM SUPA OD TIKVICA



SASTOJCI:

600 g tikvica
300 g krompira
3 struka mladog luka
Malo bijelog luka
3 kriške hljeba
Vrhnje za kuhanje
Malo putera
Ulje
Začini

PRIPREMA:

1.Tikvice i krompir oguliti i isjeći na kockice.
2.Luk sitno isjeći te propržiti na malo ulja i putera, a potom mu dodati krompir i tikvice. Sve malo prodinstati, preliti sa 1 l vruće vode i pustiti da kuha.
3. Nakon što povrće omekša, procijediti ga i ispasirati.
4. Ispasirano povrće vratiti u vodu u kojoj se kuhalo, dodati po želji vrhnje za kuhanje i začine te ostaviti da se kuha još nekoliko minuta.

5. Gotovu supu služiti uz kockice hljeba koje se prethodno proprže na malo putera.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover