četvrtak, 5. veljače 2015.

LOKUMADE






Sastojci:

½ kesice suhog kvasca
250 ml  tople vode
35o gr brašna
Ulje
170 gr meda
15o gr šećera
420 ml vode
Pola kašičice soli
2 kašičice  limunovog soka
2 kašičice cimeta

Priprema:

1.Pomiješajte brašno i so u dubljoj posudi.
2.Kvasac i šećer rastopiti u toploj vodi pa dodati brašnu.l
3.Mijesiti oko pet minuta dok tijesto ne postane glatkko i elastično.
4.Pokriti posudu krpom i ostviti da odstoji jedan sat.
5.Rukama oblikovati loptice loptice i pržiti ih na vrelom ulju  oko tri minute  dok ne poprime zlatno smeđu boju.
6. Ocijediti ih na papirnim salvetama.

7.Posebno skuhati med s vodom i sokom od limučna pa pripremljenim sirupom preliti lokumade. Na kraju  ih posuti cimetom.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover