četvrtak, 12. veljače 2015.

PARFE OD DINJE




SASTOJCI:

500 g ispasirane dinje
7 kašika šećera          
½ narandže
3 žumanceta
250 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

1.Oguliti, očistiti i ispasirati dinju ( da se dobije oko 500 g ispasirane dinje ).
2.Dodati šećer, sok od narandže i staviti na vatru. Kratko kuhati, miješajući sve vrijeme.
3.Dodati umućena žumanca, kuhati i miješati dok se masa ne zgusne.
4.Umutiti vrhnje za šlag. Sipati u šlag ohlađenu kremu od dinje, blago promiješati, pa sipati u kalup obložen folijom.
5.Ostaviti u zamrivač da se stegne, minimalno 5 sati (idealno bi bilo da prenoći u zamrzivaču ).

6.Stegnuti parfe izručiti na tacnu i dekorisati komadima dinje.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover