Sastojci:
200g margarina
200g šećera
100 ml mlijeka
100g čokolade
100g mljevenog neslanog kikirikija
300g mljevenog keksa
200g margarina
200g šećera
100 ml mlijeka
100g čokolade
100g mljevenog neslanog kikirikija
300g mljevenog keksa
Za glazuru:
50g margarina
100g čokolade
50g mljevenog kikirikija
50g margarina
100g čokolade
50g mljevenog kikirikija
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi, na tihoj vatri, otopiti margarin i šećer.
2. Kada se margarin i šećer sjedine, dodati im čokoladu. Istopiti i smjesu dobro sjediniti, a onda dodati i mlijeko, keks i kikiriki. Sve dobro izmiješati.
3. Smjesu sipati u podmazan manji pleh.
4. Za glazuru istopiti 50g margarina, pa na njega staviti čokoladu i čekati da se lijepo istopi. Vrućom glazurom premazati kolač.
5. Dok je glazura još vruća, bajaderu posuti mljevenim kikirikijem, isjeći na štangle i ostaviti da se skroz ohladi.
1. U odgovarajućoj posudi, na tihoj vatri, otopiti margarin i šećer.
2. Kada se margarin i šećer sjedine, dodati im čokoladu. Istopiti i smjesu dobro sjediniti, a onda dodati i mlijeko, keks i kikiriki. Sve dobro izmiješati.
3. Smjesu sipati u podmazan manji pleh.
4. Za glazuru istopiti 50g margarina, pa na njega staviti čokoladu i čekati da se lijepo istopi. Vrućom glazurom premazati kolač.
5. Dok je glazura još vruća, bajaderu posuti mljevenim kikirikijem, isjeći na štangle i ostaviti da se skroz ohladi.