petak, 13. veljače 2015.

Snikers bajadera


Sastojci:
200g margarina
200g šećera
100 ml mlijeka
100g čokolade
100g mljevenog neslanog kikirikija
300g mljevenog keksa

Za glazuru:
50g margarina
100g čokolade
50g mljevenog kikirikija

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi, na tihoj vatri, otopiti margarin i šećer.
2. Kada se margarin i šećer sjedine, dodati im čokoladu. Istopiti i smjesu dobro sjediniti, a onda dodati i mlijeko, keks i kikiriki. Sve dobro izmiješati.
3. Smjesu sipati u podmazan manji pleh.
4. Za glazuru istopiti 50g margarina, pa na njega staviti čokoladu i čekati da se lijepo istopi. Vrućom glazurom premazati kolač.
5. Dok je glazura još vruća, bajaderu posuti mljevenim kikirikijem, isjeći na štangle i ostaviti da se skroz ohladi.

Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover