ponedjeljak, 9. veljače 2015.
TORTA SA MEDENIM SRCEM
SASTOJCI:
Za koru:
2 šolje brašna
1 šolja ulja
1 šolja šećera
1 šolja mljevenih oraha
1 šolja vode
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l gaziranog soka od narandže
200 g šećera
6 pudinga od vanilije
1 margarin
300 g medenog srca
Za glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
6 kašika ulja
PRIPREMA:
1. U zdjelu staviti sve sastojke za koru pa ih dobro sjediniti mikserom.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati smjesu. Koru peći na 220*C 10 minuta pa još 10 minuta na 180*C.
3. Odvojiti malo soka od 1 l i po miješati sa pudingom, a u ostatak soka sipati šećer i staviti da provri. Kad provri, sipati puding i kuhati dok ne zgusne.
4. U hladan puding umutiti margarin i dodati nasjeckana medena srca.
5. Filovati koru, a odozgo preliti čokoladom prethodno otopljenom na pari sa uljem.