Sastojci:
kora od narandže
šećer
voda
kora od narandže
šećer
voda
Priprema:
1. Narandže sa debelom mesnatom korom oprati, oguliti i koru isjeći na trake široke oko jedan centimetar.
2. Kore staviti u teglu i sipati vodu do vrha. Držati tako tri dana uz redovno mijenjanje vode.
3. Kore procijediti, sipati novu vodu i prokuhati pa ponovo ocijediti.
4. Potom izvagati pa dodati jednaku količinu šećera i upola manje vode, pa kuhati dok se sav šećer ne pohvata po kori. Prosušiti pa koristiti u kolačima ili kao dekoraciju.
1. Narandže sa debelom mesnatom korom oprati, oguliti i koru isjeći na trake široke oko jedan centimetar.
2. Kore staviti u teglu i sipati vodu do vrha. Držati tako tri dana uz redovno mijenjanje vode.
3. Kore procijediti, sipati novu vodu i prokuhati pa ponovo ocijediti.
4. Potom izvagati pa dodati jednaku količinu šećera i upola manje vode, pa kuhati dok se sav šećer ne pohvata po kori. Prosušiti pa koristiti u kolačima ili kao dekoraciju.