Sastojci za tijesto:
5oo ml vode
15o gr šećera
Malo soli
25o ml ulja
2 kašičice naribane limunove korice
500 g brašna tip 550
5 jaja
Sastojci za agdu:
750 ml vode
800 gr šećera
2 vrećice vanilin šećera
Za prženje:
500 ml ulja
PRIPREMA:
1.Agdu pripremiti
tako da prokuhate vodu, šećer i vanilin šećer i ostavite je da se
ohladi.
2.Za pripremu tijesta vodu, šećer, so, ulje i koricu limuna
zakuhati. Umiješati brašno, a zatim miješajući skloniti sa vatre i ohladiti.
3.Dodati jedno po jedno jaje uz miješanje dok ne dobijete
glatko tijesto.
4.Od pripremljenog tijesta pomoću slastičarske vrećice ili
kalupa oblikovati tulumbe.
5.Tulumbe pržiti u zagrijanom ulju do zlatne boje, izaditi
ih na upijajući papi i odmah stavljati u pripremljenu agdu sve dok sljedeće
tulumbe nisu pečene. Onda ih izvaditi i složiti u posudu jednu do druge.
6.Kad su sve pečene, preliti ih preostalom agdom i ostaviti da stoje na hladnom mjestu.