nedjelja, 1. ožujka 2015.
Domaći eurokrem
Sastojci:
1,5 dl mlijeka
200-300 g šećera
200 g maslaca
200 g mlijeka u prahu
100 g čokolade
kesica vanilin-šećera
Priprema:
Stavite mlijeko, šećer i maslac na laganu vatru da se istope. Kad se prokuhaju, skolonite s vatre, umješajte vanilin-šećer i mlijeko u prahu. Mješajte žicom ili umutite mikserom, da ne bude grudvica. Podijelite na dva dijela. Prvi treba da ostane bijel, a durgi ubacite u čokoladu i mješajte da se istopi ( dok je smjesa još vruća). U neki dublji sud i sipajte obje smjese odjednom ( jednu držite u lijevoj, a drugu u desnoj ruci) i ostavite da se ohladi. Domaći eurokrem nije mnogo gust, ali ne smije da bude rijedak.
Savjet: Umjesto da sve sipate u jednu posudu, možete i u nekoliko posudica.