nedjelja, 1. ožujka 2015.

Domaći eurokrem


Sastojci:

1,5 dl mlijeka
200-300 g šećera
200 g maslaca
200 g mlijeka u prahu
100 g čokolade
kesica vanilin-šećera

Priprema: 

Stavite mlijeko, šećer i maslac na laganu vatru da se istope. Kad se prokuhaju, skolonite s vatre, umješajte vanilin-šećer i mlijeko u prahu. Mješajte žicom ili umutite mikserom, da ne bude grudvica. Podijelite na dva dijela. Prvi treba da ostane bijel, a durgi ubacite u čokoladu i mješajte da se istopi ( dok je smjesa još vruća). U neki dublji sud i sipajte obje smjese odjednom ( jednu držite u lijevoj, a drugu u desnoj ruci) i ostavite da se ohladi. Domaći eurokrem nije mnogo gust, ali ne smije da bude rijedak. 
Savjet: Umjesto da sve sipate u jednu posudu, možete i u nekoliko posudica.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover