SASTOJCI:
1 l mlijeka
3 kesice želatina
500 g slatkog vrhnja
250 g šećera u prahu
150 g napolitanki s lješnjikom
300 g mljevenih oraha
PRIPREMA:
1.Preliti želatin s pola šolje mlijeka i
sačekati da nabubri.
2. Mlijeko zagrijati do tačke ključanja (
ne smije kuhati) i dodavati kašiku po kašiku želatina da se otopi. Ostaviti da
se dobro ohladi.
3. Umutiti 300 grama vrhnja, pa ga
postepeno dodavati u ohlađeni želatin. Sve dobro umutiti mikserom, a na kraju
dodati i šećer u prahu.
4. Izmrviti keks i pomiješati s orasima.
5. Sipati trećinu smjese u kalup, pa
staviti red oraha i napolitanki, pa opet smejsu. Postupak ponavljati dok se ne
poroši materijal.
6.Umutiti preostalih 200 grama vrhnja,
premazati i ukrasiti tortu nakon što se ohladi.