SASTOJCI:
Za koru:
300 gr mljevenog keksa
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr maslaca
Mlijeka po potrebi
Za fil:
1 kg banana
100 gr šećera
200 ml mlijeka
Za dekoraciju:
2 šlag pjene
Orasi,banana,čokolada
PRIPREMA:
Otopiti čokoladu i maslac na pari dodati u keks i zamijesiti
da se ne rasipa pod rukom (ako se rasipa
Dodati malo mlijeka). Koru oblikovati u plehu ili na stalku
za torte.
Od 200 ml mlijeka i 2 banane srednje veličine napraviti
smuti.
Otopiti šećer u
odgovarajućoj posudi da se karamelizuje, zatim lagano dodati smuti . Miješati
dok se šećer ne otopi u potpunosti. Malo ohladiti smjesu (10-15 minuta).
Na pripremljenu koru staviti banane i preliti karamelom.
Kolač ohladiti a onda dekorisati umućenim šlagom,
bananom,orasima,čokoladom po želji.