utorak, 10. ožujka 2015.

KARAMEL TORTA SA BANANAMA



SASTOJCI:

Za koru:
300 gr mljevenog keksa
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr maslaca
Mlijeka po potrebi

Za fil:
1 kg banana
100 gr šećera
200 ml mlijeka

Za dekoraciju:
 2 šlag pjene
Orasi,banana,čokolada

PRIPREMA:

Otopiti čokoladu i maslac na pari dodati u keks i zamijesiti da se ne rasipa pod rukom (ako se rasipa
Dodati malo mlijeka). Koru oblikovati u plehu ili na stalku za torte.
Od 200 ml mlijeka i 2 banane srednje veličine napraviti smuti.
Otopiti  šećer u odgovarajućoj posudi da se karamelizuje, zatim lagano dodati smuti . Miješati dok se šećer ne otopi u potpunosti. Malo ohladiti smjesu (10-15 minuta).
Na pripremljenu koru staviti banane i preliti karamelom.

Kolač ohladiti a onda dekorisati umućenim šlagom, bananom,orasima,čokoladom po želji.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover