utorak, 10. ožujka 2015.

PUSLICA TORTA

SASTOJCI:

Za koru:
9 bjelanaca
21 kašika šečera
1 kašika sirćeta(octa)

Za fil
9 žumanaca
9 kašika šećera
1 margarin (250 gr)
200 gr oraha
Mlijeko
2 šlag pjene

PRIPREMA:
1.Umutiti bjelanjke sa šećerom zatim dodati sirće lagano ga sjedinitit sa masom i istresti u pleh,obložen papirom za pečenje. Peći na 125 stepeni oko 1 sat (dok kora ne postane lijepo hrskava.
2.Žumanca i šećer skuhati na pari, a kada se to prohladi dodati margarin i orahe pomiješane sa nekoriko kašika mlijeka, sve dobro sjediniti.
3.Kada je kora pečena isjeći je na 3 jednaka dijela.
4. Koru premazati filom, pa na to staviti sledeću koru i postupak ponavljati dok ima sastojaka.

5. Umutiti šlag pjene i dekorisati tortu po želji.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover