SASTOJCI:
Za
koru:
9
bjelanaca
21
kašika šečera
1
kašika sirćeta(octa)
Za
fil
9
žumanaca
9
kašika šećera
1
margarin (250 gr)
200
gr oraha
Mlijeko
2
šlag pjene
PRIPREMA:
1.Umutiti
bjelanjke sa šećerom zatim dodati sirće lagano ga sjedinitit sa masom i
istresti u pleh,obložen papirom za pečenje. Peći na 125 stepeni oko 1 sat (dok
kora ne postane lijepo hrskava.
2.Žumanca
i šećer skuhati na pari, a kada se to prohladi dodati margarin i orahe
pomiješane sa nekoriko kašika mlijeka, sve dobro sjediniti.
3.Kada
je kora pečena isjeći je na 3 jednaka dijela.
4.
Koru premazati filom, pa na to staviti sledeću koru i postupak ponavljati dok
ima sastojaka.
5.
Umutiti šlag pjene i dekorisati tortu po želji.