SASTOJCI:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
7 kašika brašna
2 kašike ulja
3 kašike kakaa
½ praška za pecivo
Za preliv:
250 ml čokoladnog mlijeka
Za fil:
4 male kisele pavlake
200 gr šećera u prahu
3 kašike umućenog šlaga
200 gr mljevenog keksa
150 gr višanja
Za dekoraciju
400 ml slatkog vrhnja (šlaga)
Čokolada
Višnje
PRIPREMA:
Umutiti jaja i šećer, zatim postepeno dodavati ostale
sastojke.Ispečenu koru preliti čokoladnim mlijekom .
Kiselu pavlaku sjediniti kašikom (ne mikserom) sa šećerom u
prahu da bude glatka masa , dodati 3 kašike šlaga, mljeveni keks i višnje.
Fil ravnomjerno
nanijeti na koru. Tortu premazati umućenim slatkim vrhnje i dekorisati višnjama
i čokoladom po želji.