četvrtak, 5. ožujka 2015.

TORTA SA VIŠNJAMA



SASTOJCI:

Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
7 kašika brašna
2 kašike ulja
3 kašike kakaa
½ praška za pecivo

Za preliv: 
250 ml čokoladnog mlijeka

Za fil:
4 male kisele pavlake
200 gr šećera u prahu
3 kašike umućenog šlaga
200 gr mljevenog keksa
150 gr višanja

Za dekoraciju
400 ml slatkog vrhnja (šlaga)
Čokolada
Višnje

PRIPREMA:

Umutiti jaja i šećer, zatim postepeno dodavati ostale sastojke.Ispečenu koru preliti čokoladnim mlijekom .
Kiselu pavlaku sjediniti kašikom (ne mikserom) sa šećerom u prahu da bude glatka masa , dodati 3 kašike šlaga, mljeveni keks i višnje.

Fil  ravnomjerno nanijeti na koru. Tortu premazati umućenim slatkim vrhnje i dekorisati višnjama i čokoladom po želji.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover