nedjelja, 15. ožujka 2015.

Tropska piletina



SASTOJCI:

1 pileće bijelo meo
šaka kikirikija
glavica crnog luka
2 čehna bijelog luka
so, ulje
kašika meda
ekstrakt kokosa
2 kašike karija
2 čili papričice
maškatni oraščić

PRIPREMA:

Crni luk isjeckajte na kockice i propržite na ulju dok ne postane staklast.Piletinu takođe isijecite na sitnije komade i dodajte luku. Posolite i propržite sa svih strana na jakoj vatri, pa vatru smanjite i dodajte čašu vode  te krčkajte poklopljeno dvadesetak minuta dok piletina ne omekša. Isijecite čili papričice na pola i dodajte ih u meso,zatim dodajte ekstrakt kokosa i čašu vode,potom med i dvije kašike karija, a na kraju i propasirani bijeli luk. Krčkajte još nekoliko minuta, skinite s vatre i umiješajte kikiriki.
Služite uz pirinač ili krompir pire.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover