SASTOJCI:
Za koru:
7 bjelanaca
7 kašika šećera
3 kašike ulja
7 kašika brašna
½ praška za pecivo
Za fil:
7 žumanaca
6 kašika šećera
3 kašike brašna
½ l mlijeka
250 gr margarina
150 gr mljevenog keksa
Za ukrašavanje:
1 kesica šlag kreme
PRIPREMA:
1.Za koru umutiti bjelanca sa šećerom, pa dodati ulje,
brašno i prašak za pecivo. Izliti u namašćenu tepsiju i peći na 18o stepeni dok
ne porumeni.
2. Za fil umutiti žumanca sa 3 kašike šećera i brašnom.
Mlijeko staviti da prokuha, dodati prethodno umućenu smjesu i miješati dok se
sve ne sjedini, te smjesu dobro ohladiti.
3.Margarin pjenasto umutiti sa 3 kašike šećera, dodati
ohlađenoj smjesi i dobro sjediniti.
Zatim dodati 150 gr mljevenog keksa, dobro izmiješati pa premazati koru.
4.Umutiti šlag kremu prema uputstvu sa kesice i premazati
cijeli kolač.