ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

HRSKAVA PILETINA I PUNJENI PARADAJZ

SASTOJCI:
2 otkoštena batka i karabatka
4 veća paradajza
200 gr mladog sira
100 gr trapista
50-100 gr suhog mesa
So, biber, bosiok, origano,crvena začinska paprika

PRIPREMA:
Piletinu marinirati mješavinom navedenih začina i ostaviti da odstoji (možete je marinirati i ostaviti da odstoji preko noći u frižideru).
Paradajz kratko blanširati u prokuhaloj vodi da bi lakše odstranili kožicu. Odsjeći manji dio oko petaljke kao poklopac a donjem dijelu izdubiti sredu i puniti. Smjesu za punjenje napraviti od sira,rendanog trapista, sitno sjeckanog suhog mesa i začiniti sa solju, biberom,
malo bosioka i origana.Napunjene paradajze poklopiti dijelom koji smo odsjekli na početku i
zapeći u rerni 10-15 minuta na 250 stepeni.
Piletinu pržiti u tavi na srednjoj temperaturi dok ne dobije hrskavu koricu sa obje strane.
Gotovu piletinu poslužiti sa zapečenim punjenim paradajzom

Kao prilog možete dodati i mileram pomiješan sa sredom pradajza koju ste izdubili.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover