SASTOJCI:
2
otkoštena batka i karabatka
4
veća paradajza
200
gr mladog sira
100
gr trapista
50-100
gr suhog mesa
So,
biber, bosiok, origano,crvena začinska paprika
PRIPREMA:
Piletinu
marinirati mješavinom navedenih začina i ostaviti da odstoji (možete je
marinirati i ostaviti da odstoji preko noći u frižideru).
Paradajz
kratko blanširati u prokuhaloj vodi da bi lakše odstranili kožicu. Odsjeći
manji dio oko petaljke kao poklopac a donjem dijelu izdubiti sredu i puniti.
Smjesu za punjenje napraviti od sira,rendanog trapista, sitno sjeckanog suhog
mesa i začiniti sa solju, biberom,
malo
bosioka i origana.Napunjene paradajze poklopiti dijelom koji smo odsjekli na
početku i
zapeći
u rerni 10-15 minuta na 250 stepeni.
Piletinu
pržiti u tavi na srednjoj temperaturi dok ne dobije hrskavu koricu sa obje
strane.
Gotovu
piletinu poslužiti sa zapečenim punjenim paradajzom
Kao
prilog možete dodati i mileram pomiješan sa sredom pradajza koju ste izdubili.