ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

KORELIJSKE PITICE

SASTOJCI:
Za tijesto:
300 gr raževog brašna
100 grama pšeničnog brašna
Voda, so

Za punjenje
400 grama riže
1 l mlijeka
150 gr maslaca
So

Za namakanje:
½ l mlijeka
100 gr maslaca

PRIPREMA:
Rižu skuhati u posoljenom mlijeku (30-40 min).U skuhanu rižu dodati maslac i dobro sjediniti
masu.
Od brašna  koje ste posolili po želji zakuhati tijesto da bude srednje tvrdo i od njega napraviti
valjkasti oblik promjera 4-5 cm, sjeći na kriške. Svaku kriškicu razvaljati oklagijom i stavljati u kalup za mafine te ih puniti pripremljenom rižom. Peći 15 minuta na 225 stepeni.

½ l mlijeka prokuhati sa 100 gr maslaca u koje kratko umakati gotove pitice.
Posjetite nas i na Facebook-u
×
bloggerPakCover